Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwillige inzet bij de Wereldwinkel Raalte

Wereldwinkel Raalte

‘Samen met collega’s draag ik bij aan eerlijke handel, door verkoop van fairtrade producten’

Als je de Wereldwinkel Raalte binnenloopt, zie je vele kleurrijke, fairtrade producten. Van dromenvangers, bronzen beeldjes tot koffie en thee. Het is allemaal te verkrijgen. De winkel wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers, waaronder de 72-jarige Franca Stokman.

Franca zet zich al 10 jaar in als vrijwillige verkoopmedewerkster bij de Wereldwinkel Raalte. ‘Elke week sta ik een dagdeel samen met een collega in de winkel. Ik sta volledig achter het concept van de Wereldwinkel. Producten met een Fairtrade Keurmerk, worden onder goede arbeidsvoorwaarden in een ontwikkelingsland geproduceerd en er worden eerlijke lonen aan werknemers betaald. Het is een afwisselende functie en het is erg gezellig omdat je altijd met z’n tweeën in de winkel staat.’

Franca had toen ze als verkoopmedewerker begon geen ervaring in de retail. ‘Ik heb veel geleerd van de verkoop- en kassatraining en de cursus inpakken die worden aangeboden.’

De Wereldwinkel Raalte heeft tientallen vrijwilligers met diverse functies. Franca heeft als nevenfunctie het beheer van de ‘lief en leed pot’. ‘Wij, als vrijwilligers, vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Denk aan een kaartje met een verjaardag, aandacht als iemand ziek is of een attentie bij een jubileum’.

De Wereldwinkel Raalte is op zoek naar mensen die het team komen versterken. Het maakt niet uit of je jong of wat ouder bent, man of vrouw. Kom eens vrijblijvend op gesprek en proef de sfeer die de Wereldwinkel Raalte uitstraalt. Er zijn vacatures voor winkelcoördinator, verkoopmedewerk(st)ers en secretaris.