Overslaan en naar de inhoud gaan

Help je mee wilgen knotten?

Wilgen knotten

Stel je eens voor, een zaterdagochtend in de winterperiode. Je ziet de dauw op de weilanden en het zonnetje komt voorzichtig tevoorschijn. Je rijdt het erf op van een boerderij waar je wilgenbomen gaat knotten. Dit doe je niet alleen, maar samen met de werkgroep ‘wilgenknotten’. In de pauze staat er een kop koffie met iets lekkers voor je klaar en als afsluiting van de ochtend word je beloond met een kom warme soep.

Door jullie inzet kunnen de mens en dier zo lang mogelijk van de wilgenbomen genieten. Want wilgenbomen hebben niet alleen een karakteristieke uitstraling, ze vervullen ook een praktische rol in het landschap. Ze geven langs grotere weilanden een beetje beschutting tegen regen en wind aan het vee en brengen afwisseling in het landschap. Ook zorgen ze voor versteviging van oevers in waterrijke gebieden.

Heb jij zin om in de winterperiode te helpen? Kom erbij! Voor materiaal wordt gezorgd. Eén zaterdagochtend per maand worden wilgen geknot. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.