Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexibel vrijwilligerswerk

Heb jij geen tijd om structureel vrijwilligerswerk te doen, maar wil jij je zo nu en dan wel inzetten als vrijwilliger? Dat kan! 
Onderstaande vacatures zijn kortlopende vacatures welke niet structureel van aard zijn. Klik hier voor meer informatie over flexibel vrijwilligerswerk.

Hersenstichting zoekt collectanten voor collecteweek

Binnen de hele gemeente Raalte zijn we op zoek naar vrijwilligers die in de eerste week van februari een uurtje in eigen buurtje willen collecteren voor de Hersenstichting. 
Van de collectant wordt gevraagd om een uurtje of twee in de collecteweek in eigen wijk of buurt deur aan deur te collecteren. Alle hulp is welkom. De beste tijden om te collecteren zijn tussen 17.00 en 20.00 uur of op zaterdag. Het is maar 1 week per jaar mogelijk om voor de Hersenstichting te collecteren. In 2022 is dat de week van 31 januari t/m 5 februari.

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Een hersenaandoening zet niet alleen jouw leven op z’n kop, maar ook dat van je omgeving. Vroeg of laat raakt het ons allemaal. Dit moet stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie. Ook verbinden we veel partijen in het werkveld om snellere en betere oplossingen voor mensen met een hersenaandoening te realiseren.
Helpt u of help jij ons mee tijdens de landelijke collecteweek in februari? Alvast heel hartelijk dank! 
 

Dag!enDoen! zoekt MeeDoeners

Bij het project Dag!enDoen! krijgen deelnemende ouderen in een app op een tablet dagelijks een activiteitenoverzicht in een duidelijk schema te zien. De activiteiten worden aangeboden door veel organisaties in de gemeente Raalte. Zo kunnen ouderen in één oogopslag zien wat er die dag te doen is en met een druk op de knop kunnen zij zich aanmelden voor de gewenste activiteit en het vervoer. 

Voor dit mooie project is WijZ welzijn op zoek naar MeeDoeners; vrijwilligers die de mensen de eerste weken op weg helpen bij het gebruik van de app op de tablet en desgewenst meegaan naar de activiteit. De werkzaamheden zijn uit te voeren naar wanneer het jou uitkomt. 

Klik hier om een indruk te krijgen van het project Dag!enDoen! in Olst of kijk op www.dagendoen-raalte.nl

Vrouwelijke chauffeurs

Heb jij passie voor mensen die hulp nodig hebben en wil je graag op een praktische en en laagdrempelige manier helpen? Dan kunnen we jou hulp goed gebruiken als chauffeur! 

Voor onze vrouwelijke cliënten, zoeken wij chauffeurs (vrouwen) in de omgeving van Raalte, met een hart voor mensen in kwetsbare posities. Onze cliënten hebben regelmatig vervoer nodig naar afspraken met hulpverleners of bijvoorbeeld naar een opname. Dan is het fijn als een betrouwbaar iemand ze kan brengen en hen zo nodig kan ondersteunen. De ritten verschillen van afstand. 

Wat wij van je vragen

  • Een actief-christelijke levensstijl
  • De overtuiging dat ieder mens waardevol is en bestemd om vrij te zijn
  • De bereidheid om minimaal 1 jaar als vrijwilliger bij Terwille te werken
  • (het liefst) ben je in bezit van een eigen auto

Wat wij jou bieden

  • Een basiscursus verslavingszorg
  • Trainingsmomenten gericht op vrijwilligerswerk
  • Onkosten- en reiskostenvergoeding
Op pad met de duofiets of rolstoelfiets

Wat ooit heel gewoon was, is voor veel ouderen nu heel bijzonder. Een rondje fietsen. Gelukkig maken de duofiets en de rolstoelfiets het voor deze doelgroep mogelijk om de wind door de haren en de zon op het gezicht te voelen. Dat is samen genieten op de fiets.

Fiets jij ook graag en vind je het leuk om, in afstemming wanneer het jou uitkomt, samen met een bewoner van Angeli Custodes te fietsen op de duofiets of de rolstoelfiets?  Dan komen wij graag met jou in contact! 

De veiligheid staat natuurlijk voorop. Dit betekent dat er coronaproof gefietst kan worden met een scherm tussen jou en de bewoner.

Vrijwilliger onderhoud Raalte plukt! Blekkerhoek

Word jij ook blij van meer eetbaar groen in jouw buurt of dorp en wil je bijdragen om dit in stand te houden en te laten groeien? Wij zoeken vrijwilligers die bij willen dragen aan het onderhouden van de plukstrook Blekkerhoek, naast het hertenkamp.

Je bent ook altijd welkom om mee te doen aan onze activiteiten waarbij je leert over eetbare planten, bomen en struiken en het oogsten en verwerken van de oogst. 

Geen voorkennis nodig en iedereen is welkom. Wij horen graag van jou en stemmen dan samen af hoe en wanneer je bij wilt dragen.

Meer over Raalte plukt! lees je op onze website