Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexibel vrijwilligerswerk

Heb jij geen tijd om structureel vrijwilligerswerk te doen, maar wil jij je zo nu en dan wel inzetten als vrijwilliger? Dat kan! 
Onderstaande vacatures zijn kortlopende vacatures welke niet structureel van aard zijn. Klik hier voor meer informatie over flexibel vrijwilligerswerk.

Plant mee op super gezellige plantdagen!

Een plantdag van Hoopheggen:

Rond 9 uur verzamel je bij een enthousiaste grondeigenaar in Overijssel. Je drinkt gezellig een kopje koffie of thee met de andere vrijwilligers. Een leuke gemengde groep van vaste "Heggies" en nieuwe natuurliefhebbers die graag een steentje bijdragen. De grondeigenaar ontvangt jullie en vertelt waarom hij plek biedt een een mooie haag. De plantbaas begeleidt jullie vandaag en legt uit wat voor heg er gepland gaat worden. Welke mix van (veelal) inheemse soorten wordt er gebruikt, welk doel gaan we daarmee bereiken, hoe doe je dit veilig en waar ga je starten? Daarna ga je samen aan de slag. Er is ruimte voor pauze, voor kennismaken en kennis delen en er wordt afgesloten met een heerlijke lunch. Je gaat naar huis met een roze blos op de wangen, een voldaan gevoel en een fantastisch resultaat.

Neem gerust contact op voor vragen via info@hoopheggen.nl

Vrouwelijke chauffeurs

Heb jij passie voor mensen die hulp nodig hebben en wil je graag op een praktische en en laagdrempelige manier helpen? Dan kunnen we jou hulp goed gebruiken als chauffeur! 

Voor onze vrouwelijke cliënten, zoeken wij chauffeurs (vrouwen) in de omgeving van Raalte, met een hart voor mensen in kwetsbare posities. Onze cliënten hebben regelmatig vervoer nodig naar afspraken met hulpverleners of bijvoorbeeld naar een opname. Dan is het fijn als een betrouwbaar iemand ze kan brengen en hen zo nodig kan ondersteunen. De ritten verschillen van afstand. 

Wat wij van je vragen

  • Een actief-christelijke levensstijl
  • De overtuiging dat ieder mens waardevol is en bestemd om vrij te zijn
  • De bereidheid om minimaal 1 jaar als vrijwilliger bij Terwille te werken
  • (het liefst) ben je in bezit van een eigen auto

Wat wij jou bieden

  • Een basiscursus verslavingszorg
  • Trainingsmomenten gericht op vrijwilligerswerk
  • Onkosten- en reiskostenvergoeding
Op pad met de duofiets of rolstoelfiets

Wat ooit heel gewoon was, is voor veel ouderen nu heel bijzonder. Een rondje fietsen. Gelukkig maken de duofiets en de rolstoelfiets het voor deze doelgroep mogelijk om de wind door de haren en de zon op het gezicht te voelen. Dat is samen genieten op de fiets.

Fiets jij ook graag en vind je het leuk om, in afstemming wanneer het jou uitkomt, samen met een bewoner van Angeli Custodes te fietsen op de duofiets of de rolstoelfiets?  Dan komen wij graag met jou in contact! 

De veiligheid staat natuurlijk voorop. Dit betekent dat er coronaproof gefietst kan worden met een scherm tussen jou en de bewoner.

Vrijwilliger onderhoud Raalte plukt! Blekkerhoek

Word jij ook blij van meer eetbaar groen in jouw buurt of dorp en wil je bijdragen om dit in stand te houden en te laten groeien? Wij zoeken vrijwilligers die bij willen dragen aan het onderhouden van de plukstrook Blekkerhoek, naast het hertenkamp.

Je bent ook altijd welkom om mee te doen aan onze activiteiten waarbij je leert over eetbare planten, bomen en struiken en het oogsten en verwerken van de oogst. 

Geen voorkennis nodig en iedereen is welkom. Wij horen graag van jou en stemmen dan samen af hoe en wanneer je bij wilt dragen.

Meer over Raalte plukt! lees je op onze website