Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelingen coördinatiepunt

Vrijwilligerspunt Raalte

Op verzoek van de gemeente Raalte coördineren wij vraag en aanbod coronahulp in de gemeente Raalte. Via onze speciale coronahulppagina op deze website hebben verscheidene mensen hun hulp aangeboden. Ook zijn er verzoekjes binnengekomen voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, maar daar zelf niet om kunnen vragen.

Wij hebben daardoor al activiteiten kunnen regelen, waardoor mensen zich ontzorgd en/of gezien voelen en zijn. Zo worden er door mensen boodschappen gedaan en/of bieden zij een luisterend oor. Voor een mevrouw die vanwege haar gezondheid niet naar buiten kon is haar hondje uitgelaten.

Ook onze vrijwilligers doen actief mee, maar houden conform de coronamaatregelen een pas op de plaats. Ze onderhouden contact via een kaartje of per telefoon en/of zijn belmaatje.

Voor veel mensen is hulp vragen moeilijk. De schroom is soms te hoog. Het maakt ook dat zij daardoor heel eenzaam kunnen zijn en/of voelen. Dat geldt voor zowel jonge als voor oudere mensen. Blijf naar elkaar omzien. Meld het ons als je zelf geen hulp kunt bieden, maar wel constateert dat iemand hulp nodig heeft en daar zelf niet om kan vragen.

Weet dat je bij ons van harte welkom bent.