Overslaan en naar de inhoud gaan

Soepcafé Raalte start 10 september en zoekt hulp!

Soepcafé Raalte van start op 10 september

Groentesoep, tomatensoep of broccolisoep, op vrijdag 10 september gaat het Soepcafé Raalte van start in het Annahuis! Elke tweede vrijdag van de maand, van 17.00 - 19.30 uur,  is iedereen welkom om aan te schuiven. "Het uitgangspunt van het Soepcafé is het tegengaan van voedselverspilling en het samenbrengen van mensen" vertelt initiatiefneemster Dinette Geerts.

Naast twee maaltijdsoepen, wordt er ook stokbrood, kruidenboter en een dessert geserveerd. De producten worden gesponsord door een lokale supermarkt en ook een bloemetje ontbreekt niet. "Belangrijk is dat iedereen kan aanschuiven'" vertelt Dinette. Daarom wordt een vrijwillige gift naar draagkracht gevraagd. 

Het soepcafé kan niet zonder vrijwilligers. Zij zijn een drijvende kracht achter dit initiatief. De taken variëren van boodschappen halen tot het koken en uitserveren van de soep. Er is voor iedereen wel een leuke en passende taak. Kom je meehelpen? 

Om de inzet van vrijwilligers in goede banen te leiden, zoekt het Soepcafé een coördinator. Als coördinator zorg je ervoor dat vrijwilligers met plezier en enthousiasme het werk kunnen doen. Je zorgt voor een planning en dat de taken zijn verdeeld en worden uitgevoerd.

Tevens zoekt het Soepcafé een creatief persoon die de flyer wil ontwerpen. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is het Soepcafé op zoek naar jou!  
 
Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor het Soepcafé? Of wil je het Soepcafé sponsoren? Neem dan contact op met Dinette Geerts via soepcafe@pknraalte.nl of met Aaltje Booijink via annahuis@pknraalte.nl.   

Het soepcafé wordt ondersteund door WijZ welzijn Raalte en zal na enige tijd zelfstandig doorgang vinden in het Annahuis.