Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie in beeld: Terwille Verslavingszorg

Vrijwilligerswerk

‘Vrijwilligers bieden een waardevolle ondersteuning in de zorg’   

Op de website van het Vrijwilligerspunt Raalte worden vrijwilligersvacatures aangeboden van diverse organisaties, stichtingen en verenigingen in de gemeente Raalte. Maar wie zijn zij, wat doen zij en wat betekent het om een vrijwilligersvacature te vervullen bij hen? In de reeks ‘Organisatie in beeld’ wordt elke maand een stichting, vereniging of organisatie uitgelicht.   
  
Deze maand is organisatie Terwille Verslavingszorg in beeld. Terwille is een GGZ-instelling die hulp biedt aan mensen met een verslaving en/of prostitutie. Ze geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn en bieden deskundige routes naar herstel. Ieder mens is waardevol en daarom benaderen ze mensen vanuit hun christelijke identiteit gelijkwaardig en zonder oordeel of voorwaarden. Lees hier meer over de missie en visie. 

In de zorg en ondersteuning staat de cliënt centraal en zetten ze in op positieve gezondheid, eigen regie en bieden ze zoveel mogelijk zorg op maat. Ze bieden zorg in verschillende vormen en combinaties: ambulante begeleiding, (groeps)behandeling, vormen van beschermd wonen, dagbesteding en forensische zorg (binnen en buiten penitentiaire inrichtingen). 

Er zijn ongeveer 90 vrijwilligers actief en zij bieden een waardevolle ondersteuning in de zorg. Vrijwilligersfuncties zijn divers. Chauffeurs brengen cliënten naar een locatie, klussers helpen met inrichten van een woning en in de dagbesteding kunnen vrijwilligers ondersteunen bij creatieve activiteiten of helpen met koken.   

Vrijwilligers zijn gemiddeld 1 tot 4 uur per week actief binnen de organisatie en werken vanuit de passie om mensen te willen helpen. Het is ook mogelijk je af en toe in te zetten als vrijwilliger. Medewerkers van Terwille gaan graag met jou in gesprek om passend vrijwilligerswerk te vinden.   

Als vrijwilliger ben je van betekenis voor mensen die het minder hebben in de maatschappij.  Je maakt een verschil in iemands dag op een manier die bij jou past. Maar het mes snijdt aan twee kanten. Vrijwilligerswerk doen bij Terwille levert naast voldoening, ook kennis op over verslavingszorg en het zorgt ervoor dat je actief blijft. De organisatie stelt een reiskostenvergoeding beschikbaar en een waardering die past bij de vrijwillige inzet.   

Terwille is o.a. op zoek naar buddy's en vrouwelijke chauffeurs  Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Terwille? Neem dan contact op met Esther Bouwman via vrijwilligers@terwille.nl. 

Wil je vrijwilligerswerk doen, maar vind je het lastig om zelf de stap te zetten of weet je niet welke functie bij jou past? Vrijwilligersmakelaar Femmy Moes van Vrijwilligerspunt Raalte gaat graag met jou in gesprek en denkt met je mee.    

Jouw organisatie, stichting of vereniging ook in beeld? Het Vrijwilligerspunt Raalte helpt graag mee om organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen en te houden. Neem contact op met het Vrijwilligerspunt Raalte via vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu voor de mogelijkheden.