Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde DankZij vrijwilligers 2022

DankZij vrijwilligers

Een zonovergoten herfstdag, dat was het letterlijk en figuurlijk op zaterdag 22 oktober. Ruim 140 vrijwilligers uit de gemeente Raalte waren aanwezig tijdens de DankZij vrijwilligers. Dé bedankmiddag voor vrijwilligers die zich het hele jaar door belangeloos inzetten in de gemeente.   
‘Op vele manieren zorgen vrijwilligers ervoor dat de ander even ontzorgd is en de samenleving wordt verrijkt. Door samen een kop koffie te drinken, een spelletje te doen, een eindje te wandelen, mee te helpen om een event tot een succes te maken, een rol te vervullen binnen een bestuur en noem het maar op. Heel bijzonder, hartelijk dank daarvoor.’ Dat waren de woorden waarmee vrijwilligersmakelaar Femmy Moes de DankZij vrijwilligers 2022 opende. Ook wethouder Gerria Toeter bedankte de vrijwilligers hartelijk voor hun inzet. ‘Zonder vrijwilligers, zouden veel activiteiten en diensten in de gemeente Raalte niet bestaan’. 
 
Na de bedankwoordjes gingen de vrijwilligers uiteen om een activiteit naar keuze te ondernemen. Van skelterpuzzeltocht tot decopatch. Er was van alles te beleven op het terrein van recreatiebedrijf de Maathoeve in Heeten.  

‘Ik krijg al meerdere jaren een uitnodiging voor de DankZij vrijwilligers, vertelt Jan. Maar ik heb mij nooit opgegeven, tot vandaag. Wat een leuke middag. Volgend jaar ben ik weer van de partij.’ Dinie voegt er aan toe: ‘Het leuke vind ik dat ik bekende mensen tegenkom. Zeker na de coronaperiode heb ik een aantal mensen lang niet gesproken. Erg gezellig om weer eens bij te kletsen.’ 

Na afloop van de middag, kreeg elke vrijwilliger een kleinigheidje mee naar huis met hierop de tekst ‘Jij bent goud waard, bedankt!’.  
 
Heb je de DankZij vrijwilligers dit jaar gemist, maar wil je er volgend jaar wel bij zijn? Houd dan de Sociale Media, nieuwsbrief en de website van het Vrijwilligerspunt Raalte in de gaten.