e-portfolio

Haal meer uit vrijwilligerswerk
Bent u één van de 400.000 vrijwilligers in Overijssel? Dan doet u tijdens uw vrijwilligerswerk veel extra kennis en ervaring op. U kunt die kennis en ervaring verzilveren. Zoekt u ander werk of wilt u een opleiding gaan volgen? Maak dan op www.investereninvrijwilligers.nl uw persoonlijke e-Portfolio aan. Hierin verzamelt u al uw (werk)ervaring. Via de vrijwilligerscentrale kunt u hulp krijgen van een van de acht Overijsselse competentieadviseurs.

Verzilver uw inzet, zet alles op een rij
Het e-Portfolio lijkt een beetje op een curriculum vitae, maar het is veel meer. U laat zien welke opleidingen u hebt gevolgd, welk (vrijwilligers)werk u hebt gedaan en wat uw competenties (vaardigheden) zijn. U kunt foto’s, film, getuigschriften, diploma’s, werkstukken en alle mogelijke andere documenten en media uploaden. U kunt zelf uw e-Portfolio online wijzigen en aanvullen wanneer u dat wilt. Het is van u, van u alleen. Niemand kan uw portfolio inzien tenzij u daarvoor toestemming geeft.

De competentieadviseur kan u helpen inzicht te krijgen in de waarde van uw werkervaring
Als u eenmaal uw kennis en ervaring goed in beeld hebt gebracht, kunt u ook gericht advies krijgen over de waarde van uw werkervaring in verschillende beroepsrichtingen. Waar sluiten uw ervaringen en competenties op aan? De competentieadviseur kan u advies geven. Ook kunt u zich laten begeleiden bij het bepalen van een andere beroepskeuze.

Het e-Portfolio maakt ook het waarderen van uw werkervaring stukken eenvoudiger
Het e-Portfolio kan u daarnaast enorm helpen bij de aanvraag van bijvoorbeeld een EVC: een ‘Erkenning van Verworven Competenties’. De competentieadviseur kan u de weg wijzen om, met gebruik van uw e-Portfolio, hiervoor een aanvraag te doen bij een erkende EVC-aanbieder.


Ga naar SallandDoet

direct aanmelden als vrijwilliger