Overslaan en naar de inhoud gaan

Met je handen in de aarde op Landgoed Rozendael voor de Voedselbank Raalte 

Vrijwilligerspunt Raalte

‘Er is elke dag ongelofelijk veel te doen op Landgoed Rozendael in Heino, vertelt tuinbaas Chris van Egmond. Onderdeel van het grotere landgoed van circa 500 hectare vormt de historische buitenplaats 't Rozendael. Naast het landhuis, zijn hier diverse bijzondere gebouwen en gebouwde elementen aanwezig, zoals het koetshuis met schuur, tuinmanswoning, de toegangsbrug, een deels ommuurde moestuin met druivenkas, diverse tuinornamenten en een duiventil. 
 
De moestuin van landgoed 't Rozendael levert zoveel mooie groenten en fruit op, dat een groot deel binnenkort ter beschikking wordt gesteld aan de Voedselbank Raalte. Om dit mogelijk te maken, zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen in de moestuin. Door te helpen op het landgoed zorg je niet alleen voor gezond eten voor mensen die gedwongen worden om gebruik te maken van de Voedselbank, maar je draagt ook bij aan het behoud van cultureel erfgoed en de verbetering van biodiversiteit. Daarnaast is het ook gezellig. Je ontmoet verschillende mensen en werkt samen. De tijdsinvestering is een paar uurtjes per week.’ 

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij landgoed 't Rozendael? Ga dan naar de vacature en solliciteer. Chris van Egmond vindt het leuk om je te ontmoeten en je meer te vertellen over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk op het landgoed.